18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinElena Gheorghe reprezintă România la Eurovision

Elena Gheorghe reprezintă România la Eurovision

Elena Gheorghe a câştigat finala selecţiei naţionale Eurovision. Piesa ei, intitulată „The Balkan Girls“, urmează să reprezinte România la finala internaţională Eurovision Song Contest, care va fi organizată la Moscova, în luna mai.

Melodia „The Balkan Girls“, pe versuri compuse de Laurenţiu Duţă şi Alexandru Pelin, cu muzica semnată Laurenţiu Duţă, Ovidiu Bistriceanu şi Daris Mangal, a obţinut un total de 22 de puncte din partea juriului şi a publicului. „Este cel mai frumos moment al vieţii mele şi vreau să îi dedic succesul tatălui meu, căci este ziua lui“, a declarat Elena Gheorghe imediat după anunţarea rezultatelor. Pe poziţia a doua în clasamentul final s-a situat câştigătorul primei ediţii a emisiunii „Megastar“, Cătălin Josan, care a interpretat piesa „Stop“. Medalia de bronz i-a revenit trupei Blaxy Girls, pentru melodia „Dear Mama“.
Fosta solistă a trupei Mandinga a obţinut un total de 12 puncte din partea juriului, ea clasându-se astfel pe primul loc în preferinţele membrilor acestuia. Din punctul de vedere al juriului, pe locul al doilea s-a clasat Cătălin Josan, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de trupa Zero, cu piesa „Sunny Days“.
În schimb, în preferinţele publicului, pe primul loc s-au situat fetele de la Blaxy Girls, cu 4.861 de voturi telefonice (echivalentul a 12 puncte). Pe locul doi s-a situat Elena Gheorghe, cu 3.503 voturi telefonice (echivalentul a zece puncte), iar locul trei pe podium a fost ocupat de Cătălin Josan, care a acumulat un total de 2.360 de voturi telefonice (echivalentul a opt puncte).

Juriu şi participanţi

Prezentatorii finalei naţionale a Eurovision au fost DJ-ii de la Radio 21, Escu, Orlando şi Răzvan Popescu, în vestiarul verde fiind prezenţi Alina Sorescu şi Andi Villara.
În competiţia muzicală Eurovision de anul acesta, votul juriului de specialitate a contat 50%, la fel ca şi cel al publicului, acordat prin televoting. Juriul a fost format din Aura Urziceanu, preşedinte, Marcel Pavel (cântăreţ), George Zafiu (realizator radio), Dana Dorian (textier), Andrei Kerestely (compozitor), Cristian Faur (compozitor), Cristian Zgabercea (director al Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia), Liana Elekes (inginer de sunet) şi Ştefan Naftanailă (realizator radio).
În finala de sâmbătă au mai concurat Costi Ioniţă, cu melodia „Can You Forgive“, Alin Nica – „Don’t Leave“, Imba – „Round & Round“, trupa Red Blonde, din care face parte şi craioveanca Mădălina Petre – „Nu am cu cine“, Tina Geru – „Pleacă“, trupa Zero – „Sunny Days“, Tabassco – „Purple“, Blaxy Girls – „Dear Mama“, Popas Band – „Strigă“ şi Dalma – „Love Was Never Her Friend“.

Concurs de 30 de milioane de euro

Printre atracţiile serii s-au numărat un show de dans al ansamblului ucrainean Kolomeika şi recitalul trupei Biondo. Concursul internaţional Eurovision se va desfăşura la Complexul Sportiv Olympiisky din Moscova, în perioada 9 – 16 mai, iar costurile de pregătire şi organizare a competiţiei în capitala rusă se vor ridica la un miliard de ruble (30 de milioane de euro).
Anul trecut, România a fost reprezentată la Eurovision de Nico şi Vlad Miriţă, care au participat în concurs cu piesa „Pe o margine de lume“, clasându-se pe locul 20 din 25. Câştigătorul competiţiei a fost rusul Dima Bilan, care a evoluat alături de violonistul Edvin Marton şi de patinatorul Evgheni Pluşenko.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU